Go back
Henric Carlsson new member of the board

30 June 2021

Henric Carlsson has been elected as a new member of the board of Gnosco.

(Below in Swedish)

I nära samarbete med vården har Gnosco i fler år utvecklat Dermicus – en svensk digital plattform och beslutsstöd inom teledermatologi och nu förstärks styrelsen.

– Vi hälsar Henric varmt välkommen till styrelsen i Gnosco. Med sina gedigna meriter och erfarenheter inom entreprenörskap och digitalisering kommer han bidra till viktig kompetens i vårt arbete med att förbättra vårdprocesser och driva utvecklingen inom teledermatologi. Inte minst gäller det artificiell intelligens där vi och hela hälso- och sjukvårdssektorn har en mycket spännande resa framför oss, säger Daniel Eliasson, grundare och vd Gnosco.

Henric Carlsson är koncernchef på Omilon. Företaget har 250 anställda och är Nordens största aktör inom vårddokumentation och där AI-teknik lyfts in allt mer. Omilon bildades i början av 2021 efter att Conscriptor, som Henric grundade 2005, köpte Max Manus och de två företagen slogs samman. Omilon arbetar bland annat med taligenkänning, digitala diktering och journalskrivning. Läs mer: www.omilon.com

– Jag imponeras över hur Dermicus kortar ledtid vid diagnostisering och sparar resurser hos en redan begränsad specialistgrupp, dermatologer. Viktigast är att kunna upptäcka hudförändringar i tid men även kunna avfärda onödig oro utan att tillföra mer resurser. Det är så digitalisering och smarta lösningar skall fungera direkt in i ett befintligt vårdflöde. Här vill jag som entreprenör bidra med min erfarenhet och stötta Gnoscoteamet, säger Henric Carlsson.

Kort om Gnosco

Dermicus är en svensk digital plattform och beslutsstöd inom teledermatologi som har utvecklats av e-hälsoföretaget Gnosco i nära samarbete med sjukvården. Gnosco erbjuder produkter och tjänster för förbättrade vårdprocesser, specialistdiagnostik, dokumentation och kontinuerlig kunskapsutveckling inom dermatologi. Läs mer: www.gnosco.se, www.dermicus.com